Fit Five Fysiotherapie
Anders denken, beter behandelen

Groepslessen

Lesrooster


Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Pilates

17:15 - 18:15 uur19:45 - 20:45 uur


Fit & Fun

19:45 - 20:45 uur

09:15 - 10:15 uur


09:00 - 10:00 uur


Fit & Vitaal


13:15 - 14:15 uur

Tarieven


1x per week

2x per week

Alle groepslessen

€ 29,95

€ 49,95Pilates

Fit & Fun

Fit & Vitaal

 

Pilates is een bewegingsmethode welke is ontwikkeld door Joseph Pilates (1880-1967). Pilates is dé core-training als basis voor alle trainingen, sporten, dans en yoga. Joseph Pilates geloofde dat de ademhaling, houding en leefstijl van de mens de basis is van de gezondheid van de mens. ‘Breathing is the first act of life and the last’ Joseph Pilates. Hierdoor ontwikkelde hij een unieke serie fysieke oefeningen welke helpen bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.

 

 

Wat de bewegingsmethode van Pilates bijzonder maakte, is dat Pilates er in geloofde dat elke beweging vanuit een centraal punt komt, namelijk je core, het centrum van je lichaam. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat ten goede komen aan de gewrichten waardoor we minder last van slijtage krijgen. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures. Daarom is het zo goed om deze stabiliteit van je kern te trainen: het korset van spieren rondom je rug, buik en heup/bekken. Deze spieren gebruik je dagelijks bij vrijwel alles wat je doet.


 

 

Fit & Fun is een groepsles voor iedereen die op een leuke manier aan zijn of haar gezondheid wil werken. Het is een circuit workout met een variëteit aan oefeningen voor kracht, conditie en core.

Het programma heeft een vast format van 60 minuten. We starten met 10 minuten conditietraining. Vervolgens doen we mobiliserende oefeningen om alle spieren en gewrichten voor te bereiden. Dan start het circuit van 

 

6 - 8 stations voor lower body, upper body, core en conditie. Elk station heeft zijn eigen unieke trainingstool, waarbij balans, kracht, core stability en uithoudingsvermogen worden uitgedaagd.

Als dit klaar is volgt de stretching en relaxing.


 

 

Fit & Vitaal is een groepsles speciaal voor de ouderen. De les duurt 60 minuten en bestaat uit 4 delen.

Er wordt gestart met conditietraining en mobiliserende (losmakende) oefeningen om de gewrichten mobiel te houden en voor te bereiden op de circuittraining.

Vervolgens doen wij 3 ronden circuittraining met 6 – 8 oefeningen die zorgen voor meer kracht, een betere balans en een sterke core (buik-rug-bekken regio). De oefeningen worden zittend en staand uitgevoerd, desgewenst aangepast aan jouw situatie.

Na het circuit doen we stretch oefeningen.

 

Inschrijven